Aktuality > Obecná aktualita > VIDEO: Pes není motorka. Jak dopadly sobotní hromadné starty?

zpět na všechny příspěvky 29. LEDEN, 2017

VIDEO: Pes není motorka. Jak dopadly sobotní hromadné starty?

Hromadný start slibuje velkou podívanou
Jak vidíte na videu, na startu je to pořádný hukot – psi štěkají jak o život, těší se na trať. Kdo ví, jestli si navzájem nadávají nebo se hecují. Každopádně tyhle závody nejsou jen o tom, jak rychle který tým běží.

A přesvědčili se o tom i naši. Sobotní závody krásně ukázaly, že psi nejsou motorky a na trati se může vždycky něco zašmodrchat.

Kvap znejistěl na startu, s Michalem doběhli čtvrtí
Kombinace se v Čechách neběhá a hromadné starty jsou taky spíš výjimkou. Kvap z neznámé situace zřejmě znervózněl. Nevystřelil hned, ale dal si čas, aby si situaci nejdřív okouknul. Přesto pak s Michalem soupeře dohnali a drželi se mezi pěti nejlepšími závodníky. Nakonec doběhli o malý kousek čtvrtí.

Míša a Eman jeli parádně, měli na víc než 7. příčku
I Míša běžela 15kilometrovou kombinaci a jela od začátku skvěle. Do posledního kilometru se držela nejlepších soupeřek. Emanovi pak ale zapracovala peristaltika a jak je občas jeho zvykem – když musíš, tak musíš. Pak už to prostě na medaile nebylo. Cílem projeli jako sedmí.

Jirkovi a jeho spřežení nepřálo štěstí, přesto má 5. místo
Hromadně startovala i psí spěžení. Náš Jirka Mencák jel s mladými a velmi temperamentními psy. Na startu se chvíli dohadovali a na trati pak vznikla i kolize. Jirka musel úplně zastavit a psy rozmotávat. To je posunulo až na 17. pozici. Přesto ale bojovali až do konce a ztrátu stáhli obdivuhodně, nakonec jim patří 5. místo!

Posledním závodem na MS je pro všechny štafeta, a to už 29. 1. Takže se brzy dozvíme, jak funguje Fitmin tým takhle pěkně dohromady.

novější příspěvek starší příspěvek